Sport Kids

Original titel: Sport Kids (2015) Släppt Sverige: 16 oktober 2015

Officiell sammanfattning

Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i Sverige, BMX-cykling i Sydafrika, fäktning i Danmark, hallingdans i Norge och balett i Ryssland.

SIX-TEN – film för barn mellan 6 och 10 år.

De sex filmerna är:

1. Chikara – sumobrottarens son
(Chikara – The Sumo Wrestler's Son) av Simon Lereng Wilmont
Tioårige japanske Chikara är sumobrottare, en av de bästa i sin klubb. Han är son till en före detta professionell sumomästare, så förväntningarna på honom är höga. Chikaras pappa arbetar mycket och deras enda tid tillsammans är när de tränar sumo. Därför är det viktigt för Chikara att göra bra ifrån sig. Det stora årliga sumomästerskapet närmar sig och det betyder allt för Chikara att vinna och göra sin far stolt.

2. Fäktningsmästaren
(The Fencing Champion) av Simon Lereng Wilmont
Den här säsongen ska tioårige fäktaren Ruben möta några av Europas tuffaste och mest begåvade unga fäktare. Hans bästa vän Marie tränar också fäktning och vid sidan av det drama som utspelar sig på pisten utspelar sig en ännu större historia, om vänskapen mellan en pojke och en flicka i tidiga tonåren.

3. Ruth
av Hanna Heilborn
Så här ser Ruth på sin sport, cheerleading: Det är en fysiskt krävande sport, men du måste också vara socialt modig och självsäker och lita på dina lagkamrater. Ruth har blivit uttagen till tävlingslaget inom klubben "Twisters" och snart ska de tävla i distriktsmästerskapet. Ruths föräldrar är kluvna till hennes val av idrottsgren. De tycker hon ska följa sina drömmar och att cheerleading är en bra sport för att utveckla sociala färdigheter och fysik - men varför den lilla rosetten på huvudet och flirtandet med domarna? Fördomar mot cheerleading finns det gott om, men Ruth och hennes lagkamrater visar att det finns sätt att bekämpa dem.

4. Kapitel 11
(The Flying Girl) av Ania Winiarska
Förväntningarna är stora på Anita Zenani att bli juniormästare på BMX. Hon kommer från en sydafrikansk township och är den enda flickan i sin klubb. De senaste åren har varit mycket intensiva, med tuff träning, tävlingar, växande popularitet och tät rapportering om Anitas framgångar i lokal-tv och tidningar. Nu håller de höga förväntningarna på att växa till ett monster snarare än att kännas uppmuntrande. Anita kämpar med att hitta träningsmotivationen och har svårt att hålla jämna steg med klubbens pojkar. Hon är vid ett vägskäl och måste snart bestämma sig om sin framtida idrottskarriär.

5. Dans för livet
(Dancing For You) av Erlend E. Mo
Vilde är en tolvårig tjej som bor mitt i en stor skog bland höga berg i Telemark i Norge. Hon drömmer om att bli den första flickan någonsin att bli mästare i halling, något som de flesta säger är omöjligt. Halling är den mest ”macho" av alla norska folkdanser och kräver enorm styrka och uthållighet. Ingen flicka har någonsin fått tävla i hallingmästerskapet, inte förrän nu när Vilde charmat sig in i både dansen och tävlingen. Nu förbereder hon sig för riksmästerskapet. Men hennes högsta önskan är faktiskt inte att vinna det, utan att se sin älskade farfar vinna kampen mot sin cancer. Hon är övertygad om att hennes styrkeuppvisning kan förlänga hans liv.

6. Varicella
av Victor Kossakovsky
Systrarna Nastia, 13 år, och Polina, 7 år, delar samma dröm om att bli solistdansare. De är elever vid den prestigefyllda Ryska balettakademin, dit de valts ut bland 5500 begåvade barn från hela landet. För att få sin dröm att gå i uppfyllelse tränar de hårt, sex timmar varje vardag.
När Polina avslutat det första året måste hon genomföra ett tufft prov för att bevisa att hon skaffat sig de kunskaper som krävs för att fortsätta vid akademin. Nastia hjälper henne finslipa sin dans under helgerna, hemma i deras enkla hus i en förort till Sankt Petersburg.
Nastia är en stor talang och skulle kunna bli balettstjärna i framtiden, men hon är liten och mager för sin ålder och det väcker tvivel kring om hon någonsin kommer utveckla en ballerinas styrka. Systrarna vet att bara några få elever kommer att bli solister, men de tar sig an utmaningen tillsammans och ger varandra kraft.

Filmerna visas två och två, i tre block om ca 60 minuter vardera, alternativt en och en, eller alla sex tillsammans.

Bilder

Extrait Sport Kids
Video Sport Kids

Förhandsgranska Sport Kids

Videor

På grund av stängningen av våra videoleverantör Preview Networks, kommer webbplatsen inte uppdateras och filmerna är inte längre tillgänglig. :-( Kiao beklagar denna dom utan förvarning beröva webbplatsens innehåll. Sök video också med DuckDuckGo?

Människor

Skådespelare:

N/A

Direktörs: Victor Kossakovsky, Simon Lereng Wilmont, Hanna Heilborn, Erlend E. Mo, Ania Winiarska
Manusförfattare: N/A
Producents: Story AB, Final Cut for Real, Sant & Usant

Land: Danmark, Norge, Sverige
Distributör: Folkets Bio (SE-Cinema)
Trailer tillagd den: 30 september 2015

Varaktighet: 1h00 (60 minuter)

Genre: DokumentäR Sökord: Sport Kids Besök: 177

Hela filmen

Öppet brev till kändisar
Skriva ett öppet brev till din favorit kändis, skådespelare, skådespelerska eller filmare.
 
Sport Kids hela på eBay
Affischer, originalmusik av filmen och derivat Sport Kids,
eBay

Samma vecka

På biograferna den vecka 16 oktober 2015
Tjuvheder
När Minna, som redan befinner sig i samhällets marginaler, förlorar sin lägenhet ser hon ingen annan utväg än att lura pengar av en langare. När hon flyr träffar hon Katja som tar med henne till en illegal bosättning. Här skapar de sig en dräglig tillvaro och hittar något de båda har saknat länge – geme...
Genre: Drama Skådespelare: Malin Levanon, Kalled Mustonen Utgång: 16 oktober 2015
We Are Your Friends
Genre: Drama Romantik Musik Skådespelare: Zac Efron, Jonny Weston Utgång: 16 oktober 2015
LasseMajas Detektivbyrå: Stella Nostra
Genre: Familjefilm Skådespelare: Alexandra Rapaport, Sara Sommerfeld Utgång: 16 oktober 2015

På andra webbplatser
Sport Kids
Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i Japan, cheerleading i ... Datum: 2 oktober 2015 00:25 Källa: hybrid.tv.aftonbladet.se
Sport Kids
Sport Kids. Sex barn, sex sporter, sex länder, sex drömmar. En nordisk dokumentärserie om barn som tar sin sport på största allvar. Sumobrottning i ... Datum: 2 oktober 2015 00:25 Källa: tv.aftonbladet.se
The Best Sports for Kids - Family Fitness and Healthy ...
Looking for the best sports for kids? Joining a team encourages your child to be active, practice teamwork, and learn new skills. Datum: 2 oktober 2015 00:25 Källa: familyfitness.about.com

filmer.kiao.net Alla filmer på video