Lacey Chabert

Lacey Chabert

Lacey Nicole Chabert, född 30 september 1982 i Purvis, Mississippi, USA, amerikansk skådespelare.

Chabert föddes i Purvis, Mississippi i USA till föräldrarna Julie och Tony Chabert, en fransktalande cajun från Louisiana. Hon har en bror, T.J., och två systrar, Wendy och Crissy.

Chabert började sin skådespelarkarriär med att spela rollen som Cosette i Les Misérables på Broadway. Hon ingick i Broadway Kids som även Christy Carlson Romano, Chris Trousdale och Greg Raposo var medlemmar i. Hon skulle ha spelat rollen som den unga Lily i filmen "Tillbaka till den blå lagunen" (1991) men hoppade av på grund av okänd anledning. Hon blev istället världskänd för sin roll som Claudia Salinger i TV-serien "Ensamma hemma" från 1994. Hon breddade sitt kändisskap med rollgestaltningen av Penny Robinson i filmen "Lost in Space" (1998) som baseras på TV-serien med samma namn från 1960-talet.

Sedan 1998 har Chabert gett rösten till Eliza Thornberry i den tecknade serien "Den vilda familjen Thornberry" samt i två filmer - en med samma namn som serien "Den vilda familjen Thornberry" (2002) och "Rugrats Go Wild!" (2003). Hon gjorde även rösten för Meg Griffin i första säsongen av Family Guy (1999) som sedan Mila Kunis tog över. Chabert hade även en roll i TV-filmen "The Brooke Ellison Story" av Christopher Reeve. I filmen spelade hon Brooke Ellison som baserades på en verklig kvinna som led av tetraplegi men övervann flera hinder för att kunna ta examen från Harvard. Hon har även medverkat i filmerna "Dagispapporna" (2003), "Mean Girls" (2004) och "Hello Sister, Goodbye Life" (2006).

På MTV Movie Awards 2005 vann hon utmärkelsen "Best On-Screen Team" tillsammans med Lindsay Lohan, Rachel McAdams och Amanda Seyfried för deras roller i "Mean Girls". 2007 figurerade hon på omslaget av januarinumret av tidningen Maxim.

Chabert bor i södra Kalifornien i USA, dit hon flyttade 1994 med sin familj när hon startade inspelningen av "Ensamma hemma".

(Enligt Wikipedia.Automatisk bild. Kön: Kvinna)

Skådespelerska:


Kollegor skytte:

Matthew McConaughey Jennifer Garner Emma Stone Christina Milian Mark Waters Jon Lucas Scott Moore New Line Cinema

Skriv Lacey Chabert

Sheet: Lacey Chabert Filmer på Kiao: 1

filmer.kiao.net Alla filmer på video